Acordati-va punctajul in functie de raspunsurile date. Adunati rezultatele obtinute la fiecare intrebare. Aceasta suma este punctajul dvs. final.

1.DA - 4 puncte, NU - 16 puncte
2.DA - 6 puncte, NU - 12 puncte
3.DA - 16 puncte, NU - 2 puncte
4.DA - 3 puncte, NU - 12 puncte
5.DA - 18 puncte, NU - 5 puncte
6.DA - 2 puncte, NU - 16 puncte
7.DA - 4 puncte, NU - 2 puncte
8.DA - 1 punct, NU - 12 puncte
9.DA - 16 puncte, NU - 3 puncte
10.DA - 18 puncte, NU - 5 puncte

Interpretarea rezultatelor

Peste 120 de puncte: Sunteti excesiv de multumit de dumneavoastra insiva si, indiscutabil, dovediti lipsa de spirit autocritic si capacitate scazuta de autoevaluare realista. Incercati sa va autoanalizati comportamentul in diverse situatii, pentru a putea comunica mai bine cu ceilalti. Supraevaluarea meritelor dvs. poate duce la adevarate blocaje in relatiile cu cei din jur si la nenumarate probleme in cuplu. Increderea in dvs. insiva are, evident, si multe aspecte pozitive: sunteti un luptator, depasiti usor greutatile, aveti initiative diverse, va place sa actionati si va adaptati cu usurinta la schimbari. Valorificati-va energia prin implicarea in proiecte care sa presupuna lucrul cu oamenii, pentru a va exersa abilitatile de comunicare si a-i intelege mai bine pe ceilalti!

Intre 60 si 120 puncte: Aveti o parere buna despre dvs. insiva, fara a exagera, fara a fi increzut. Moderatia va caracterizeaza in tot ceea ce faceti si aveti abilitati empatice, reusind sa-i intelegeti pe cei din jur. Nu strica insa sa descoperiti daca reactiile va sunt intr-adevar proprii sau sunt dictate de cu totul alte ratiuni! Adesea, din dorinta de a face o impresie buna, ne ascundem adevaratele sentimente, dar acestea raman prinse in inconstient si izbucnesc la suprafata cand ne asteptam mai putin. Nu uitati sa va relaxati, sa va bucurati de lucrurile marunte, sa petreceti mai mult timp cu familia. Adevarata incredere in noi insine inseamna liniste sufleteasca!

Sub 60 de puncte: Sunteti o persoana nemultumita de sine. Straduiti-va sa va dobanditi increderea in fortele proprii. Nu porniti de la ideea ca soarta va este potrivnica. Amintiti-va permanent de vechea zicala: Ajuta-te singur daca vrei sa te ajute Cel de sus! E usor sa gasesti scuze pentru propriile greseli, sa dai vina pe destin sau pe ceilalti, e adesea mult mai greu sa lupti cu tine insuti. Analizand obiectiv situatiile veti vedea ca se gasesc mereu solutii, dar trebuie sa va implicati mai mult. Porniti in cea mai frumoasa, dar si cea mai solicitanta calatorie, aceea spre dumneavoastra insiva! Veti avea numai de castigat!