PUNCTAJ

Numarul intrebarii, VARIANTA DE RASPUNS si PUNCTELE AFERENTE

Intrebare \ Raspuns A B C D
1 4 1 - -
2 1 4 - -
3 5 1 2 -
4 1 2 5 -
5 2 5 5 1
6 1 2 4 -
7 1 2 4 -
8 3 1 5 1
9 1 3 5 -
10 1 2 5 -
11 1 3 5 5
12 1 3 5 2
13 5 1 2 -
14 5 3 1 -
15 4 2 1 -Interpretarea rezultatelor

Sub 35 de puncte: Increderea dvs. in fortele proprii este extrem de scazuta. Va lasati usor impresionat de ceilalti, considerati ca ei sunt mult mai buni decat dvs. si va vedeti mai mult defectele decat calitatile. Trebuie sa faceti un efort si sa va depasiti complexele. Pentru inceput, propuneti-va obiective usoare, pe care sa le realizati cat mai repede. Dupa 2-3 luni faceti un bilant al rezultatelor, veti vedea cat de mult valorati. Important este sa va dovediti dvs. insiva ca puteti sa realizati singur ceva! Apoi, puteti ridica treptat stacheta si proceda in acelasi fel cu obiectivele majore, stabilind pasi marunti, dar siguri in realizarea lor. Incercati sa nu faceti totul comparandu-va cu ceilalti, mereu veti gasi oameni deasupra dvs. ca statut social sau competente, asa cum, evident, exista si sub nivelul dvs. destule persoane. Bucurati-va de micile realizari ale vietii si invatati sa va valorificati la maximum potentialul. Nu este greu! Trebuie doar un pic de vointa si perseveranta! Stiu ca puteti!

Intre 35 si 50 de puncte: Aveti suficienta incredere in sine pentru a fi eficient, dar fara a-i complexa pe ceilalti, colaboratori sau colegi, cu personalitatea dvs. dominanta. Sunteti o persoana flexibila, deschisa opiniilor celorlalti si nu respingeti ideea de reconsiderare a unor probleme, dimpotriva, considerati ca acest lucru este benefic si constructiv. Sunteti persoana ideala pentru munca in echipa. Trebuie sa fiti insa atent in acordarea unei importante corespunzatoare si pregatirii dvs. profesionale! Cu siguranta puteti avansa, chiar daca acum vi se pare ca ati ajuns la un statut satisfacator, deoarece este pacat sa va blocati la un anumit nivel. Aveti resursele necesare pentru a urca si mai mult pe scara dezvoltarii personale!

Peste 50 de puncte: Nu treceti neobservat in nicio situatie! Stiti sa va afirmati personalitatea si sa va valorificati opiniile in orice conditii. Va descurcati cu usurinta in situatii sociale diverse si nimic nu va inhiba. Atentie insa! Prea multa incredere in sine se poate transforma in orgoliu, daunand in felul acesta capacitatii dvs. de adaptare si relatiilor cu ceilalti. De asemenea, nu este recomandabil sa persistati in a nu lua in consideratie opiniile celor din jur si a avea tendinte de dictator. Retineti: nu aveti intotdeauna si in totalitate dreptate! Daca veti reusi sa fiti mai empatic, mai atent la nevoile si sentimentele celor din jur, veti avea in primul rand o viata de cuplu si de familie mai reusita si veti avansa mai usor pe scara sociala, colaborand mai bine cu altii. E atat de frumos cand putem spune, cu toata sinceritatea, ce bine a fost impreuna... Impreuna inseamna relatia cu partenerul, cu rudele, cu prietenii, chiar cu vecinii si colegii, cu oamenii in general. Aduceti acest cuvant si in vocabularul dvs. si invatati sa faceti parte dintr-o echipa!