Metoda de studiu

Lectie demonstrativa gratuita

Ai aflat ce ti-am rezervat?

Pentru a te sprijini in tot acest demers, Eurocor iti ofera numeroase oportunitati de studiu. Asadar, ti-am pregatit o lectie demonstrativa pe care o vei obtine in mod gratuit, pentru a te familiariza cu materialul de curs si cu metoda Eurocor. In ceea ce priveste structura, lectia demonstrativa reprezinta aproximativ jumatate dintr-un caiet de curs. Aceasta cuprinde, pe langa programa de studiu, sectiuni din diverse lectii reprezentative pentru toate unitatile de structura ale unui curs:

 • notiuni teoretice
 • exemple
 • exercitii
 • recapitulari
 • teme pentru acasa etc.

In urma parcurgerii lectiei demo, te vei convinge daca cursul pe care urmeaza sa-l parcurgi este potrivit cerintelor tale si daca raspunde tuturor exigentelor.

Materialul de curs

Un pachet de curs contine un caiet de aproximativ 44 de pagini.
Pentru perfectionarea pronuntiei, cursurile de limbi straine sunt insotite de Audio Book-uri cu vorbitori nativi ai respectivelor limbi.
Suplimentar, pentru cursurile de limbi straine au fost elaborate materiale de studiu speciale – carti pentru o lectura usoara si relaxanta si compendii de gramatica.
Pentru cursurile profesionale am pregatit Audio Book-uri sau anexe suplimentare acolo unde acest lucru este necesar.

Structura cursurilor

Materialul fiecarui curs este structurat in caiete sau module, ce contin:

 • notiuni teoretice;
 • exemple si aplicatii practice;
 • recapitulari sau rezumate;
 • desene sau ilustratii reprezentative;
 • exercitii de pronuntie pe suport audio online pentru cursurile de limbi straine;
 • aplicatii sau legislatie audio online pentru unele cursuri profesionale.

Nivel de studiu

Cursurile de limbi straine sunt structurate pe diferite niveluri de complexitate: incepator, intermediar si avansat. Pentru a stabili nivelul de studiu, Eurocor iti pune la dispozitie teste online de autoevaluare, care pot fi gasite pe site, in sectiunea "Informatii pentru cursanti".
La sfarsitul fiecarui test, iti vor fi evaluate cunostintele si vei obtine un punctaj. In urma punctajului rezultat, ti se va recomanda cursul potrivit pentru tine.

Modalitati de plata

Pentru ca lucrurile sa decurga usor in tot procesul tau de invatare, Eurocor iti pune la dispozitie doua variante flexibile prin care poti achita cursurile.

 • Plata online cu cardul bancar

Profesorul personal

Din dorinta de a-ti oferi o pregatire la cel mai inalt nivel, ti-am pregatit profesori cu experienta, dedicati si tot timpul implicati in munca pe care o desfasoara.

Din echipa didactica a Institutului Eurocor fac parte profesori universitari, specialisti si practicieni de elita. Astfel, pe tot parcursul studiului vei putea beneficia de asistenta unui profesor personal al carui rol este acela de a te ajuta si indruma in intelegerea corecta a informatiilor prezentate in curs.

Dupa parcurgerea si asimilarea materiei lectiei, vei rezolva o tema online, din contul tau online de student.

Intreruperea studiului

Incetarea studiului
Daca, din diferite motive nu mai poti continua studiul cu EUROCOR, ai obligatia sa ne anunti in scris sau telefonic acest lucru, iar noi vom face toate demersurile pentru a intrerupe cursul.

Certificatele de absolvire

 • Certificatul de absolvire Eurocor

Dupa expedierea ultimului pachet de curs, va fi deblocat testul final in contul de cursant. Rezolva testul si trimite-l catre profesorul tau personal pentru a fi corectat.
Calificativele obtinute pot fi: foarte bine, bine, suficient si insuficient (in functie de punctajul realizat).
In cazul in care obtii calificativul „suficient” sau „insuficient” vei avea posibilitatea de a reface testul.
Odata promovat acest test, vei obtine Certificatul de absolvire Eurocor.

 • Certificatul de absolvire emis impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei

Optional, dupa absolvirea cursului poti participa la un program suplimentar de pregatire fata in fata autorizat, de scurta durata, in urma caruia poti obtine Certificatul de absolvire emis impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Acesta, tradus si apostilat este recunoscut oficial atat in Romania, cat si in tarile semnatare ale Conventiei de la Haga.
Taxa pentru programul autorizat este de 400 lei.

Corespondenta

Pentru ca ne dorim sa fim in permanenta in contact cu tine si sa aflam vestile bune in legatura cu progresul tau, poti pastra legatura cu noi, astfel:

Informatii suplimentare

 • Daca doresti sa urmezi doar cursul prin corespondenta, trimiterea temelor nu este obligatorie, insa nu se va emite o diploma.
 • Daca doresti certificarea la finalul unui curs Eurocor sau daca urmezi un curs autorizat, trimiterea temelor este obligatorie.
 • In plus, daca pe langa Certificatul de absolvire Eurocor doresti sa obtii si Certificatul de absolvire emis impreuna cu Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, este necesara trimitera tuturor temelor, pentru corectare, pana in momentul participarii la programul fata in fata.
 • Pentru orice nelamurire sau intrebare, departamentul nostru de Relatii cu Publicul iti sta la dispozitie. Poti contacta folosind unul din mijloacele mentionate mai sus.